4D

Харчові групи: білок

Нашою темою сьогодні є продукти із такої харчової групи, як білок. А також як вибрати молочну продукцію, якої жирності ? І чи потрібно пити молоко дорослим ? Білок - це будівельний матеріал для всіх тканин організму. Шкіра, кістки, нігті, м’язи - потребують саме його. Він повинен становити 15% денної норми, оскільки доставляє вітаміни, мінерали до всіх органів, деякі з них являються антитілами до різних захворювань. Корисний білок міститься у таких продуктах:
✅ йогурт
✅ молоко 🥛
✅ сири 🧀
✅ кисломолочні продукти
✅ риба і морепродукти 🦑🐟🦞
✅ гречка
✅ кіноа
✅ спіруліна
✅ грецький йогурт
Розберемося в обезжирених продуктах. Варто знати, що обезжирених повністю продуктів - не буває. І цієї кількості достатньо для нормального засвоєння кальцію. Але проблема в іншому - в такі продукти часто додають крохмаль, стабілізатори, для того, щоб була хороша структура продукту, було смачно. Тому дієтологи радять краще вибирати продукти з вмістом 2,5-3,5%. Що стосується високожирових продуктів вони важче засвоюються організмом, тому потрібно бути з ними обережнішими. Існує думка, що дорослий організм не адаптований до того, щоб переробляти і нормально засвоювати молочну продукцію 🥛 Доля правди в тому є, тому що чим дорослішою стає людина, тим менше в ній залишається ферменту, який переробляє молоко. Але треба розуміти, що це індивідуально. Одна людина може випити стакан молока і відчути здуття чи метеоризм, але це не говорить про лактозну недостатність. А може свідчити лише про зменшення ферментів. Щодо домашньої молочної продукції потрібно бути обережним, оскільки вони не проходять контроль якості. Якщо ви впевнені на 100% лише тоді можна 😊 Але корисніше надавати перевагу пастеризованому. Будьте здорові 🥚🥛🐟